Din roadele noastre sufletești să dăruim și celorlalți, a îndemnat PS Timotei la Cenicientos

În Duminica a 21-a după Rusalii, PS Timotei al Spaniei și Portugaliei a liturghisit în Paraclisul Mănăstirii din Cenicientos, cu hramurile Nașterea Domnului și Soborul Maicii Domnului. Ierarhul i-a sfătuit pe credincioşii participanţi să dăruiască şi semenilor din roadele sufleteşti, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit în timpul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop le-a mai transmis credincioşilor să primească Cuvântul lui Dumnezeu și să se străduiască să fie pământul cel bun care aduce roadă. Semănătorul este Hristos Domnul, sămânța e Cuvântul lui Dumnezeu, iar pământul este sufletul omului.

Mai departe, Episcopul a subliniat cât este de important să ne spovedim și să ne împărtășim cât mai des. Să nu ne limităm numai la Spovedania de la Paști sau din cele 4 posturi mari de peste an. Să ne spovedim măcar o dată pe lună sau mai des. Este foarte important să ne spovedim și să ne împărtășim des dacă vrem să rodim întru răbdare. Să adunăm împreună cu Mântuitorul Hristos rugăciune și virtute, iar din roadele noastre sufletești să dăruim și celorlalți din jurul nostru.

La final, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți în 15 octombrie 2017 la Sfânta Liturghie și i-a îndemnat să rămână statornici în credință și păstrători ai identității neamului românesc.

Foto credit: episcopiaspanieiportugaliei.es

Comentarii Facebook


Știri recente