Din Pastorala de Crăciun a PS Siluan al Italiei: În vremurile pe care le trăim, să chemăm cu încredere Numele Domnului

„În vremurile de încercare pe care le trăim, bine este să ne învățăm a chema, cu încredere, Numele Domnului, în toată vremea și în toate circumstanțele prin care ne este dat să trecem”, îndeamnă Episcopul Siluan al Italiei în Pastorala de Crăciun 2021.

„Sfântul Apostol Petru ne încredințează, după cuvântul prorocului: tot cel ce va chema numele Domnului se va mântui (F. Ap. 2:21; Ioil 3:5). Părinții să cheme Numele Domnului peste copii, iar copiii să cheme Numele Domnului peste părinții lor. Să chemăm Numele Domnului peste tot Omul. Cel care umblă în întuneric şi fără lumină să nădăjduiască întru numele Domnului şi să se bizuie pe Dumnezeul lui (Is. 50:10)”, a mai spus Preasfinţitul Părinte Siluan.

„Dacă trăim după principiile date nouă de Dumnezeu”, a continuat Părintele Episcop, „străbatem cu încredere și nădejde prin valurile încercărilor și necazurilor ce vin peste noi și îi avem pe Domnul și pe Sfinții Lui împreună-luptători și împreună-pătimitori cu noi”, a asigurat el.

„Fie ca praznicul Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos să vă aducă, în inimi, tuturor, pace, bucurie, încredere și nădejde, pocăință și iertare, compătimire față de cel aflat în suferință și mărinimie în ajutorarea celui lipsit”, a încheiat ierarhul mesajul pastoral.

Pastorala integrală, aici.

Foto credit: gazetaromaneasca.com

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Dies Academicus 2022-2023

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a avut loc evenimentul „Dies Academicus”, luni, 30 ianuarie. În prima parte a programului Pr. Prof. univ. emerit dr. Ștefan Buchiu a susținut prelegerea „Actualitatea contribuției teologice a…