Din frumuseţile satului românesc: Șezătoare cu obiceiuri şi tradiţii în Parohia Viziru de Jos

Parohia Viziru de Jos din județul Brăila a organizat în 24 februarie 2019, în cadrul Concursului național catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, prima ediție a „Șezătorii din Viziru”.

Evenimentul s-a desfăşurat în contextul Anului 2019 declarat în Patriarhia Română Anul omagial al satului românesc, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Șezătoarea a cuprins ateliere de cusut, tors, împletit și croșetat, patiserie, împletituri de pănuși de porumb și țesut în război la care au participat copiii din grupul catehetic al Parohiei, coordonați de Părintele Claudiu Trică, și coordonatorul corului, Virgil Burcuș, alături de invitații lor din parohiile Viziru de Sus, Bărăganu, Radu Vodă și Lanurile.

Activitatea s-a desfășurat pe mai multe grupuri de lucru și a fost coordonată de bătrânele din sat care nu doar că i-au învățat meșteșugurile tradiționale pe cei tineri, dar le-au și povestit cum era viața la țară în timpul copilăriei lor.

Activitățile practice au fost îmbogăţite de anumite momente artistice: cântece populare specifice șezătorii, dansuri populare și poezii despre satul românesc.

La eveniment au participat atât primarul localității, cât şi dascălii care și-au dedicat viața în scopul formării și educării copiilor din comună, precum și numeroși credincioși.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente