Dialogul episcopilor catolici și ortodocși la Toronto, Canada

În perioada 15-16 martie a avut loc la Toronto Dialogul episcopilor catolici și ortodocși, la care au participat patru episcopi catolici și patru episcopi ortodocși.

Au fost discutate mai multe teme pastorale importante privitoare la viața Bisericii, evenimente din Biserica Romano-Catolică, scrisorile pastorale ale Papei Benedict al XVI-lea, dar și evenimente din diferitele jurisdicții ale Bisericii Ortodoxe, informează „Ziarul Lumina”.

Membrii Comisiei de Dialog, din partea Bisericii Ortodoxe, sunt IPS Mitropolit Sotirios al Mitropoliei Grecești de Toronto, IPS Arhiepiscop Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, IPS Arhiepiscop Yurij din partea Bisericii Ortodoxe Ucrainene, PS Irenee, Episcop de Quebec, și părintele Peter Avgeropoulos, secretar al Mitropoliei Grecești. Astăzi, 17 martie, are loc la Mitropolia Ortodoxă Greacă din Toronto Conferința Canadiană a Episcopilor Ortodocși. Din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi participă IPS Arhiepiscop Nicolae și PS Episcop-vicar Ioan Casian de Vicina. În agenda de lucru se află diferite planuri de împreună-slujire și de colaborare frățească pentru viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente