Dialog pe tema „Mesajul Sfântului Ioan Gură de Aur pentru tinerii de astăzi”, la Iaşi

În Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, va avea loc marţi, 05 aprilie 2016, începând cu ora 18.00, dialogul pe tema „Mesajul Sfântului Ioan Gură de Aur pentru tinerii de astăzi”, informează site-ul doxologia.ro.

Evenimentul este organizat sub egida Serile DOXOLOGIA, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în contextul Anului 2016 – An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Manifestarea cultural religioasă îi are ca invitaţi pe: scriitoarea Lidia Popița Stoicescu, poetul Marius Iordăchioaia și Pr. Gheorghe Popa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

***

Sfântul Ioan Gură de Aur este unul dintre Sfinții Părinți care a abordat extrem de mult tema educației tinerilor și problemele lor în predicile și în opera sa.

„Tinerețea – zice Sfântul Părinte – este sălbatică, având nevoie de multe priveghetori, mulți dascăli, pedagogi, îngrijitori, de mulți hrănitori (…). Tinerețea este ca un cal sălbatic, ca o fiară sălbatică, și dacă de la început și din cea mai fragedă vârstă a copilăriei îi vom pune niște hotare bune, după aceea nu vom avea nevoie de multe osteneli, ci obișnuința va fi ca o lege. Să nu-i lăsăm să facă ceva din cele plăcute și vătămătoare, și nici să le facem ca unor copii totdeauna pe plac, ci mai ales să-i ținem totdeauna în întreaga înțelepciune și cumpătare, fiindcă abuzul în această privință pierde tinerimea mai mult decât orice”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente