Dialog între reprezentanții cultelor din Franța

Președintele Senatului Franței, Gérard Larcher, i-a invitat săptămâna trecută pe membrii Conferinței Responsabililor de Cult din Franța (CRCF) la sediul Senatului Franței, informează Biroul de presă al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, citat de „Ziarul Lumina”.

Din partea Mitropoliei Ortodoxe Române din Franța a participat Înalt Preasfințitul Iosif, secretar al Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța, însoțit de Înalt Preasfințitul Emmanuel, președinte al aceleiași adunări.

Totodată, din partea comunității ortodoxe a participat și Carol Saba, purtător de cuvânt și responsabil al Departamentului de comunicare al asociației.

Președintele Larcher a avut o serie de discuții cu membrii CRCF, dorind să împărtășească cu aceștia puncte de vedere și opinii pe diferite aspecte legate de experiența religiilor existente pe teritoriul Franței.

Importanța toleranței interreligioase și a dialogului permanent, de încredere, într-un climat al respectului, al cunoașterii și al recunoașterii reciproce a fost subliniată de toți cei prezenți la întâlnire. De asemenea, au fost reafirmate importanța religiilor, elemente esențiale ale societății franceze, și rolul lor cu valorile de toleranță pe care ele îl predică, fiind un factor de pace și de progres.

La final, președintele Senatului a declarat că această întâlnire confirmă angajamentul asumat de fiecare participant pentru a păstra un viu, sincer și eficient dialog în jurul valorilor comune.

Comentarii Facebook


Știri recente