Diaconia lansează campania „Dragobete pentru fete”. Donaţiile merg către Apartamentul Social „Spre Independență”

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat marţi campania „Dragobete pentru fete”, în vederea susţinerii Programului Apartamentul Social „Spre Independență”.

Campania se derulează în perioada 1-28 februarie 2022 şi are ca scop sprijinirea a 6 tinere beneficiare, care vin din familii aflate în situații de risc, cu statut de copil rămas fără ocrotire părintească și alte servicii de alternativă de îngrijire a copiilor.

„Prin Campania Dragobete pentru fete, ne propunem să colectăm fondurile necesare pentru a schimba mobilierul uzat din Apartamentul Social”.

„Împreună putem contribui la crearea unei atmosfere cât mai calde și mai primitoare pentru adolescentele care sunt ajutate să-și rescrie istoria de viață”, au transmis reprezentanţii Misiunii Sociale Diaconia.

Programul Apartamentul Social „Spre Independență” este un proiect care există deja de 15 ani și care a reușit să ajute zeci de fete să se îndrepte spre independență.

Anual, 6 fete cu vârsta cuprinsă între 16-19 ani primesc aici servicii de găzduire (pentru o perioadă de 11 luni), asistență complexă (socială, psihologică, spirituală), dar și șansa de a obține o meserie în cadrul unei școli profesionale sau cursuri profesionale de scurtă durată pentru a se angaja în câmpul muncii.

Potrivit organizatorilor, scopul programului amintit este creșterea capacității adolescenților din Republica Moldova, afectați de abandonul familiei sau care provin din familii social-vulnerabile, de a trăi o viață decentă, autonomă și activă în comunitate.

Proiectul Apartamentul Social „Spre Independență” ajută adolescentele care părăsesc sistemul de îngrijire şi se confruntă cu probleme grave în ceea ce privește încadrarea socio-profesională și adaptarea la o viață independentă.

Pe parcursul a 11 luni (iulie – iunie), beneficiarele obțin:

  • Capacități şi abilităţi necesare pentru a duce o viață independentă (de îngrijire personală şi a locuinței, de gestionare a timpului şi banilor, prepararea bucatelor, petrecerea timpului liber, dezvoltare personală etc.);
  • Meserie însușită la cursuri de formare profesională ori la o școală profesională (frizer, croitor, bucătar, chelner etc.).

Până în prezent, de serviciile programului au beneficiat 88 de fete din toate raioanele Republicii Moldova.

Cei interesaţi în a susţine proiectul, pot dona aici.

Foto credit: Misiunea Socială Diaconia

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente