Diaconia: Campania de Crăciun „În Brațele Mamei” a început cu două servicii noi pentru mamele și copiii din Republica Moldova și Ucraina

Campania de Crăciun „În Brațele Mamei” a Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei în început vineri prin lansarea a două servicii noi dedicate mamelor și copiilor din Republica Moldova și din Ucraina.

„Astăzi intrăm în campania de Crăciun deschizând cu multă bucurie două uși noi – cea a Centrului de educație timpurie Gâgâlici și cea a Casei de oaspeți Sfântul Iosif cel Milostiv. Ambele servicii răspund obiectivului principal al Programului – asigurarea dreptului fiecărui copil de a crește în familie, în siguranță, păstrând legătura strânsă cu mama”, se precizează pe site-ul Diaconia.

Mihaela Belei, coordonatoare program „În Brațele Mamei”, a vorbit despre cel mai nou serviciu Diaconia.

„Diaconia și-a propus să promoveze un model inovativ de educație a copiilor, alături de oamenii din comunitatea noastră care rezonează cu această metodologie, mă refer la metodologia Pikler pe care echipa Gâgâlici a îmbrățișat-o, datorită sprijinului partenerilor noștri de la KinderSpielRaum”.

„Mămicile pe care le găzduim la Centrul Maternal vor beneficia de aceste servicii gratis. Așa ne asigurăm că toate categoriile sociale au acces la servicii educaționale de calitate, prin aplicarea unui model social de coparticipare și incluziune a tuturor membrilor comunității”, a spus Mihaela Belei.

Programul „În Brațele Mamei” este constituit din următoarele 3 servicii: Centrul Maternal, Centrul Multifuncțional pentru Copil și Familie „Sfânta Ana” și Centrul de dezvoltare timpurie „Gâgâlici”.

În acest an, 23 de cupluri mamă-copil au primit asistenţă rezidenţială (17 din Republica Moldova și 6 din Ucraina) și alte 17 cupluri din comunitate. Pe parcursul a 11 ani de activitate a Centrului Maternal, 173 de mame au fost ajutate.

Pentru fiecare caz, Misiunea Socială „Diaconia”, cu sprijinul partenerilor și oamenilor de bine, identifică și asigură soluții complexe: de la prevenirea abandonului copiilor, până la reintegrarea în comunitate a mămicilor și copiilor acestora.

Informații despre modalitățile de susținere a proiectului sunt disponibile aici.

Foto credit: Diaconia

Urmăreşte-ne pe Twitter:@agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente