Dezbatere la Academia Română. De Ziua Limbii Române se va discuta despre renașterea și reînnoirea acesteia în diaspora

Dezbaterea Renașterea și reînnoirea limbii române în diaspora va avea loc mâne de la ora 11:00, la sediul Academiei Române din Capitală. Evenimentul este prilejuit de Ziua Limbii Române, sărbătorită în fiecare an în data de 31 august.

Dezbaterea este organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Academia Română și se va desfășura în Clubul Academicienilor din Calea Victoriei nr. 125.

La manifestarea din 31 august 2017 vor participa membri ai Academiei Române, reprezentanți ai Guvernului României, profesori, lectori și personalități implicate în promovarea limbii române de peste hotare, informează Biroul de presă al Academiei Române.

Discuțiile vor fi moderate de Acad. Bogdan C. Simionescu, Vicepreședinte al Academiei Române.

Din partea Academiei vor expune puncte de vedere: Acad. Eugen Simion, Președintele Secției de filologie și literatură, Acad. Nicolae Breban, Acad. Gheorghe Păun, Prof. Gabriela Dindelegan și Prof. Mircea Martin, membri corespondenți ai Academiei Române, și Acad. Ion Hadarca, invitat din partea Academiei de Științe a Moldovei.

Sărbătorită începând cu anul 2013 în data de 31 august, Ziua Limbii Române constituie un prilej deosebit de celebrare și aprofundare a limbii materne și de recunoaștere a importanței sale ca element esențial în menținerea identității românești, atât în țară, cât și în rândul comunităților românești de pretutindeni.

Comentarii Facebook


Știri recente