Deschiderea sesiunii de toamnă a conferințelor APOR Vrancea

Sesiunea de toamnă a conferințelor Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR) Vrancea a început, duminică, 9 octombrie 2016, la Teatrul Maior Gheorghe Pastia din Focșani, cu un cuvânt către părinți rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Cele două sesiuni anuale de conferințe, organizate primăvara și toamna, au debutat de fiecare dată printr-o întâlnire a ierarhului locului cu părinții interesați să primească învățăturile necesare pentru educarea și formarea armonioasă a copiilor lor, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu, Consilier mass-media și purtătorul de cuvânt al Eparhiei.

În deschiderea evenimentului, Grupul Vocal Cantus din Focșani, format din clerici, absolvenți de teologie și alți iubitori de muzică bisericească, a susținut un scurt concert de cântări religioase și populare.

Părinții care s-au învrednicit să dobândească prunci, luând seama la semnele veacului acestuia, au datoria să vegheze asupra copiilor lor, oferindu-le ceea ce este bun și folositor pentru creșterea lor sănătoasă și dezvoltarea armonioasă a personalității lor, potrivit darurilor cu care au fost înzestrați de Dumnezeu. Pe de altă parte, trebuie să coopereze cu ceilalți factori educaționali, profesorul și preotul, pentru a-i proteja de anumite lucruri vătămătoare, căutând să-i conștientizeze asupra consecințelor nefaste pentru viața lor, a unor fapte reprobabile pe care le-ar putea săvârși. Vă doresc tuturor multă sănătate, pace sufletească și bucurie sfântă; totodată, vă îndemn să participați și la următoarele întâlniri organizate de APOR Vrancea, pentru că veți avea șansa să ascultați o serie personalități din diferite domenii de activitate, care vor aduce un plus de cunoștințe și de binecuvântare în sufletele frățiilor voastre, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

În cadrul celor trei sesiuni care au avut loc până în prezent la Focșani, au conferențiat: filosoful și antropologul Gheorghiță Geană, arhimandritul rus Ambrozie Iurasov, biofizicianul Virgiliu Gheorghe, părintele Nicolae Tănase, diaconul Adrian Sorin Mihalache, scriitoarea Passionaria Stoicescu, actorul Dan Puric și doctorul Pavel Chirilă.

Invitații care vor susține conferințe în această toamnă la Focșani sunt: scriitorul Mihai Gheorghiu, generalul de brigadă dr. Adrian Stroea, scriitorul Constantin Ciomâzgă și Pr. Conf. Dr. Gheorghe Holbea.

Comentarii Facebook


Știri recente