Deschiderea școlii românești la Parohia Ortodoxă Sfântul Ioan Botezătorul din Sydney – Australia

La Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ioan Botezătorul” din Sydney – Australia, duminică, 31 iulie 2011, cu începere de la ora 13:00, va avea loc festivitatea de deschidere oficială a Școlii de limbă și cultură românească din Sydney, după cum a precizat părintele paroh Vasile Prunduș. Colectivul didactic este format din profesori cu pregătire de specialitate în România și are experiența necesară pentru a lucra cu copii începând de la vârsta de 3 ani. Părinții și copiii sunt invitați să discute cu cadrele didactice despre modul de desfășurare al cursurilor și despre beneficiile pe care acest proiect îl are pentru copii.

După deschiderea oficială, va fi organizată o masă festivă organizată de către Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” împreună cu Asociația Consiliul Roman Australian. Evenimentul v-a fi marcat de cuvântul Preasfințitului Părinte Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande și de prezența domnului Consul General al României la Sydney, domnul Floricel Mocanu, care va face parte din staful pedagogic al acestui proiect.

Pentru început cursurile se vor desfășura în ultima duminică a fiecărei luni cu începere de la ora 12:00, după terminarea Sfintei Liturghii, în sala Centrului Cultural al parohiei. Pe parcursul cursurilor, părinții sunt invitați la o agapa frățească.

Alături de educația pe care o primesc copii în familie, Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul”, prin Departamentul de Școală duminicală, oferă copiilor un cadru în care își pot modela caracterul.

Școala v-a fi împărțită în două grupe. Prima grupă va fi a copiilor între 3 și 6 ani, iar cea de-a doua a copiilor peste 6 ani. Structura programului de Școală duminicală în general cuprinde: rugăciunea de început, cursuri de limba și literatura română, Istoria Românilor, Geografia României și Religie. Pe parcursul acestor activități, echipa implicată în Departamentul de Școală duminicală își fixează anumite obiective și scopuri în ceea ce privește educarea.

Pentru înscrieri și relații suplimentare vă rugăm să-l contactați pe părintele paroh Vasile Prunduș la telefon 0434405064 sau în fiecare duminică la sediul bisericii, între orele 10:00 și 13:00. Adresa școlii duminicale este 20 Doonside Rd, Doonside.

Comentarii Facebook


Știri recente