Deschiderea Paraclisului „Sfinţii şi Drepţii Părinţi Ioachim şi Ana” din Riesi – Caltanissetta

Cu binecuvântarea Preasfinţitul Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române‎ din Italia, la 15 martie 2015, la Duminica Sfintei Cruci, s-a deschis în oraşul Riesi Paraclisul „Sfinţilor Dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana” din Riesi, informează episcopia-italiei.it

Paraclisul a fost dorit de foarte mulţi credincioşi din acest orăşel care s-au adunat cu mic şi mare pentru a repara şi înfrumuseţa locul unde astăzi s-a slujit pentru prima dată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Interiorul a fost amenajat, după rânduiala Bisericii noastre, cu o mică catapeteasma, iar pe pereţi s-au pus Icoane şi sau instalat trei candelabre, un candelabru cu hors mare şi două mai mici.

Prin jertfa şi donaţia credincioşilor din Riesi, Palma de Montechiaro, Canicatti şi alte localităţi învecinate, s-au cumpărat toate cele necesare Sfintei Mese şi Sfântului Altar şi alte obiecte – precum covoare, mochetă etc. Prin sprijinul a două familii de credincioşi, usa de la intrare are reprezentate doua icoane pe sticlă.

La acest eveniment, în mijlocul nostru a fost şi domnul Primar din Riesi, Salvatore Chiantia, însoţit de Asesore la Cultură şi Integrare, domnul Franco La Cagnina şi alte autorităţi civile şi militare. Domnul Primar a felicitat iniţiativa şi binecuvântarea Preasfintitului Părinte Episcop Siluan de a deschide un Paraclis pentru credincioşii din această zonă care de foarte multe ori plăteau maşini pentru a putea ajunge la biserica din Canicatti.

Acesta împreună cu Consilierii Primăriei au făcut o donaţie care constă într-o Icoană cu ,,Sacra Famiglia” (o reperezentare a unei icoane autentice pentru care cetăţenii din Riesi au o mare devoţiune), dar şi o Cristelniţa din marmură, la care meşterii încă mai lucrează, pentru botezul copiilor ortodocşi din Riesi, marcând astfel necesitatea unei identităţi nu numai prin cetăţenia italiană, dar şi prin credinţa strămoşească a părinţilor noştri.

Sfânta Slujbă a fost oficiată de către Preacuviosul Părinte Egumen Benedict de la Schitul Ortodox Român din Caltanissetta care a adus împreună cu Icoana Sfintei Ana şi părticica din Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nicolae din Canicatti. După slujbă a fost organizată o agapă de către consiliul parohial din Canicatti.

Comentarii Facebook


Știri recente