Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie din Cluj

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au participat luni, 3 octombrie 2016, la festivitatea de deschiderea a noului an universitar, informează site-ul radio renașterea.

Programul a debutat la Capela cu hramul Sfântul Nicolae a Facultăţii de Teologie , unde de la 8:00 părintele decan împreună cu părinți profesori, a oficiat Sfânta Liturghie. La finalul slujbei, părintele Vasile Stanciu, decanul facultății, a adresat studenților un cuvânt de bun-venit.

Orice început de an universitar este de fapt un început în viața și în activitatea noastră și când Bunul Dumnezeu ne oferă acest început înseamnă că El de fapt ne oferă și un mare dar, o mare oportunitate pentru a pune un nou început bun în viața și activitatea noastră, a spus părintele decan.

Programul a continuat de la ora 10.00, în Aula Magna a Facultăţii de Teologie Ortodoxă cu prelegerea inaugurală suținută de părintele Ioan Bizău, pe tema Omul și Cosmosul în Liturghie.

Odată cu deschiderea noului an universitar, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a fost inaugurat noul cămin studențesc.

În prezența profesorilor și a studenților, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat de la ora 13:00 lucrările la noul cămin.

De la ora 12:00, Mitropolitul Clujului a oficiat în Catedrala Mitropolitană, o slujbă de Te Deum cu ocazia deschiderii noului an universitar. La slujbă a fost prezent Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, precum și alte cadre didactice și studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente