Deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic Sf. Apostol Andrei din Galați

În data de 15 septembrie 2014 la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați a avut loc deschiderea solemnă a cursurilor pentru noul an școlar 2014-2015.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în capela seminarului de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi – membri ai corpului profesoral seminarial, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

La Sfânta Liturghie au participat toți cei 277 elevi înscriși, împreună cu părinții lor. De asemenea, au fost prezenți elevii din cele trei clase ale ciclului primar, majoritatea acestora fiind împărtășiți cu Sfintele Taine.

După programul liturgic din capelă, Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat și dialogat cu micii elevi din clasele primare, cu profesorii și cu tinerii elevi seminariști și părinții lor, după care a vizitat sălile de curs, sufrageria și sediul administrativ.

Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați funcționează cu două secții: pastorală și patrimoniu-cultural, unde, în 8 clase sunt înscriși un număr de 219 elevi, cu 26 de profesori, dintre care 10 sunt titulari.

La ciclul primar (clasele pregătitoare, I-a și a III-a) sunt înscriși 58 de elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…