Deschiderea anului universitar pentru teologii timișoreni

Studenții și cadrele didactice din cadrul Universității de Vest din Timișoara au participat miercuri, 28 septembrie 2016, la deschiderea noului an universitar, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna Ioan Curea şi a debutat cu intonarea Imnului national. În continuare, au fost rostite mai multe alocuțiuni.

Printre oficialitățile care au fost prezente la manifestare s-au numărat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest, Mircea Băcală, prefectul Județului Timiș, Traian Stânci, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, Nicoleta Moldovan, secretar de Stat la Ministerul Educației, și reprezentanți ai Organizației Studenților din Universitatea de Vest.

Centrul Eparhial a fost reprezentat de părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a transmis celor prezenți un mesaj de binecuvântare din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

În cadrul evenimentului, 48 de olimpici naționali, înscriși la una din facultățile din cadrul Universității, au fost felicitați, pentru rezultatele obținute. La final, studenţii Facultăţii de Muzică și Teatru au susţinut un spectacol de muzică clasică. Festivitatea s-a încheiat cu intonarea imnului Universității de Vest.

Pentru studenţii de la catedra de Teologie Ortodoxă, din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, ceremonia de deschidere a noului an universitar a continuat în Paraclisul cu hramul Învierea Domnului, din incinta reședinței mitropolitane, cu slujba de Te Deum, oficiată în prezența studenților și profesorilor. După slujbă, în sala de festivități a Mitropoliei Banatului, au fost rostite mai multe cuvântări.

Catedra de teologie ortodoxă din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a luat fiinţă în temeiul Convenţiei nr. 2669 din 25 martie 1993, încheiată între Arhiepiscopia Timişoarei şi rectoratul Universităţii de Vest.

Comentarii Facebook


Știri recente