Deschiderea anului universitar pentru studenții Secției de Teologie-Didactică din Reșița

La Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeș a avut loc miercuri, 5 octombrie 2016, festivitatea de deschidere a anului universitar pentru studenții care frecventează cursurile Secției de Teologie-Didactică, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale a Universității Eftimie Murgu din Reșița, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

În debutul manifestării a fost oficiată o slujbă de Te Deum în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, de către părintele arhimandrit Casian Rușeț, secretar eparhial, alături de preoți profesori. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corul Facultății de Teologie, condus de părintele profesor Gheorghe Tistu.

În cuvântul rostit, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța învățământului teologic universitar din Eparhia Caransebeșului.

Învățământul teologic caransebeșean are un viitor, pentru că avem și un trecut foarte frumos, 151 de ani de învățământ teologic în cetatea Caransebeșului. Așadar, ne-am încurajat unii pe alții la deschiderea festivă și liturgică și nădăjduim că anul 2016-2017 va fi un an cu roade bogate, atât pentru profesori în privința cercetării științifice, dar și pentru studenți, a subliniat Preasfinția Sa.

Secția de Teologie-Didactică a Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul Universității Eftimie Murgu a fost înființată în anul 1998. Aceasta a funcţionat până anul 2006 în spaţiile oferite de Episcopia Caransebeşului. Din anul universitar 2006-2007 instituția îşi desfăşoară activitatea într-un sediu oferit de Universitatea din Reșița.

Comentarii Facebook


Știri recente