Deschiderea anului universitar la Timișoara. La eveniment a fost prezent Președintele Republicii Croația

Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara a găzduit miercuri, 4 octombrie 2017, deschiderea noului an universitar 2017-2018. La eveniment a fost prezent un invitat special,  Excelenţa Sa Doamna Kolinda Grabar-Kitarović, Președintele Republicii Croația.

În debutul ceremoniei au fost intonate imnele Croației și României, apoi Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a adresat un cuvânt de binecuvântare oficialităților, cadrelor didactice universitare și studenților Universității de Vest.

Ierarhul a subliniat că Hristos are o școală de Teologie în această Universitate și i-a îndemnat pe toți studenții să se pregătească cu seriozitate și temeinicie, să deschidă ușa bibliotecii pentru cercetare, pentru a dobândi noi cunoștințe necesare în profesia pe care doresc să o practice în viitor.

Cuvântul de deschidere a aparținut rectorului UVT, prof. Gabriel Pirtea. Acesta a fost urmat de mesajul Președintelui Croației, Excelenţa Sa Doamna Kolinda Grabar-Kitarović, prezentă la Timișoara pentru a semna protocolul de înființare a Lectoratului croat, notează site-ul oficial al Mitropoliei.

Alocuțiuni consacrate acestui moment au mai rostit: Eva Georgeta Andreaș, Prefectul Județului Timiș, Nicolae Robu, Primarul Timișoarei, și Adrian Negoiță, delegatul Consiliului Județean Timiș.

Evenimentul s-a încheiat printr-un moment artistic intitulat „Artă și tinerețe”, susținut de studenții Facutății de Muzică, care au intonat Imnul Universității de Vest din Timișoara.

În cadrul Universității de Vest din Timişoara funcționează 11 facultăţi care oferă o gamă variată de programe de formare iniţială şi cursuri postuniversitare. Printre acestea se numără și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie.

Aceasta este plasată în primele 200 de facultăți din lume, după ultima clasificare făcută de reputabila QS Ranking, devenind astfel, singura facultate din România care a intrat în acest top.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente