Deschiderea anului universitar la FTOUB | Investiția în educație este un act de responsabilitate pentru prezentul și viitorul țării, atenționează Patriarhul Daniel

Deschidere an universitar FTOUB (9)

Astăzi au început cursurile la Facultatea de Teologie din București. Ceremonia de deschidere a anului universitar a avut loc în prezența delegatului Patriarhului României, reprezentanților Universității din  București, corpului profesoral și a studenților teologi. Investiția în educație este un act de responsabilitate pentru prezentul și viitorul țării, a semnalat Patriarhul Daniel în mesajul adresat cu acest prilej.

Evenimentul a început în paraclisul universitar „Sfânta Ecaterina”, cu Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a transmis mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, intitulat Binecuvântare la început de an universitar. În mesaj, Preafericirea Sa a felicitat pe tinerii care au obținut rezultate notabile în activitatea didactică și a evidențiat că investiţia înțeleaptă în domeniul educației, în formarea academică şi profesională nu este doar un gest de generozitate, ci mai ales un act de responsabilitate pentru prezentul şi viitorul ţării noastre.

De modul cum semănăm astăzi în ogorul educaţiei şi culturii depinde ce vom recolta în viitorul apropiat, a atenționat Patriarhul Daniel (mesajul integral aici).

Părintele decan Ștefan Buchiu i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul și l-a asigurat că atât profesorii, cât și studenții se vor implica mai mult în activitățile academice, mai ales că în anul 2018 serbăm centenarul unității naționale și va avea loc sfințirea catedralei Naționale, două evenimente importante pentru toți românii.

Sunt mai mult motivați ca la sfârșitul anului să avem roade bogate pentru că Teologia trebuie unită cu Liturghia și viața, doar așa putem să răspundem exigențelor societății românești la început de secol 21, a evidențiat părintele decan.

În cuvântul său, Părintele Ștefan Buchiu s-a arătat recunoscător Preafericirii Sale pentru purtarea de grijă pe care o are față de Facultatea Justinian Patriarhul, dar și față de învățământul teologic universitar.

Din partea Rectoratului Universității din București, mesajul la începutul anului universitar a fost transmis de Prorectorul Romiță Iucu.

Am primit cu bucurie rugăciunile pe care dumneavoastră astăzi le-ați îndreptat către comunitatea academică din București. Vă mulțumim din suflet în numele domnului rector, domnul profesor Mircea Dumitru, în numele președintelui Senatului Universității din București, care astăzi, prin vocea mea, vă salută cu mult drag, a precizat prorectorul Universității din București, Romiță Iucu, conform Radio Trinitas.

La final, părintele decan Ștefan Buchiu a mulțumit Rectorului  Universității din București, Mircea Dumitru, și le-a vorbit studenților despre proiectele pe care Facultatea le are în acest an. Manifestările au continuat în Amfiteatrul Dumitru Stăniloae, cu un curs festiv.


Anul universitar 2017-2018 va avea două semestre și se va încheia în data de 30 iunie.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente