Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Bucureşti

La Catedrala Sfântul Spiridon Nou – Paraclis Patriarhal din Capitală a avut loc în această dimineaţă deschiderea anului universitar pentru studenţii Facultăţii de Teologie Justinian Patriarhul. Sfânta Liturghie şi Te-Deum-ul au fost săvârşite de Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal care a transmis şi mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Vă transmit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un cuvânt de binecuvântare şi de felicitare, dar şi îndemnul de a folosi timpul pe care îl aveţi la dispoziţie în vremea studiilor în modul cel mai judicios ca să folosiţi energia, tinereţea şi darurile pe care le-aţi primit de la Dumnezeu pentru asimilarea sfintei noastre teologii, pentru lectura Sfintei Scripturi, pentru parcurgerea câtor mai multe din operele Sfinţilor noştri Părinţi din Răsărit şi din Apus pentru a putea studia lucrările fundamentale de teologie şi de spiritualitate ortodoxă”, a spus Preasfinţia Sa.

De asemenea, Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu a adresat un mesaj către studenţi şi cadrele didactice: „Să ne desfăşurăm activitatea reţinând faptul că anul universitar începe în Anul comemorativ al Sfinţilor Brâncoveni. De aceea, să nu precupeţim şi noi şi să cultivăm în inimile noastre iubirea de ţară, mărturisirea vie a credinţei cum a avut-o Vodă Constantin Brâncoveanu şi să centrăm viaţa noastră duhovnicească aşa cum viaţa Bisericii este centrată pe cele două sfinte taine. Anul acesta universitar se încheie anul viitor când Biserica noastră Ortodoxă va omagia activitatea misionară în parohii şi mănăstiri. Deci, iată, avem un început promiţător şi un sfârşit care va demonstra încă o dată cel puţin pentru noi teologii că toate disciplinele teologice trebuie să aibă în vedere formarea de misionari în rândul teologilor şi faptul că misiunea care ne aşteaptă pe toţi se desfăşoară în parohii sau în mănăstiri”.

Evenimentul a continuat la sediul Facultăţii cu întâlnirea profesorilor cu studenţii din anul întâi.

La final, a avut loc lansarea „Ghidului studentului”, ediţia 2014, publicaţie a Facultăţii de Teologie bucureştene.

Comentarii Facebook


Știri recente