Deschiderea anului universitar în Reșița

Ziua de 3 octombrie 2011 a avut o dublă însemnătate pentru Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. În primul rând, forul a marcat deschiderea anului universitar, iar în al doilea rând Universitatea împlinește cel de-al 40-lea an de existență. Forul de învățământ superior se mândrește cu o serie de noutăți, cu secții tinere, dar și cu o bază materială deosebită la care se adaugă, din această toamnă, o față nouă, renovată, pentru Aula Magna. Sala, cu o capacitate depășind trei sute de locuri, a devenit ieri neîncăpătoare, forul universitar bucurându-se de prezența unor reprezentanți de seamă ai diferitelor instituții importante pentru societate, din viața laică și din cea clericală.

După cum informează site-ul episcopiacaransebesului.ro, evenimentul a fost deschis în ritm de Gaudeamus și de o slujbă ținută de un sobor de preoți condus de către părintele Nicolae Mirișan, protopopul Reșiței, după care au urmat scurte alocuțiuni.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat rectorul Doina Frunzăverde, președintele județului, Sorin Frunzăverde, care le-a vorbit tinerilor despre tragedia prin care trec universitățile mici, care pierd din sprijinul financiar venit din partea statului, în detrimentul marilor centre, prefectul județului, Octavian Țunea, care a rostit cuvântul premierului Emil Boc, și viceprimarul Cristian Panfil. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian le-a vorbit tinerilor despre faptul că și-au început anul cu o rugăciune, despre rolul divin în educație, inclusiv în cea universitară fiind deosebit de important.

În cadrul Universității „Eftimie Murgu2 din Reșița, funcționează și Secția de Teologie Didactică, care a luat ființă în anul 1998, la inițiativa Preasfinției Sale Laurențiu Streza, episcopul de atunci al Caransebeșului (actualul Mitropolit al Ardealului), dorindu-se a fi continuatoarea vechii Academii Teologice din Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente