Deschiderea anului şcolar pentru elevii Seminarului Teologic din Cluj-Napoca

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj Napoca au fost binecuvântați, de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului Maramureșului și Sălajului, cu ocazia începerii noului an școlar. Înaltpreasfinţia Sa a oficiat marți, 15 septembrie 2015, o slujbă de Te Deum în Catedrala Mitropolitană, la finalul căruia i-a îndemnat pe tineri să îmbine învățătura cu rugăciunea: „Pe lângă faptul că ne silim la învățătură, să zicem Tatăl Nostru seara, adică să avem o preocupare și de formarea noastră religioasă”.

Îi felicităm pe toți cei care s-au implicat în susținerea orei de religie în planul de învățământ

Tot cu această ocazie, potrivit Radio Renaşterea, Mitropolitul Clujului i-a felicitat pe cei care au luat iniţiativă în păstrarea orei de religie în școli: „Îi felicităm pe părinții dumneavostră, inspectoratul școlar general și pe toți cei care s-au implicat în susținerea orei de religie în planul de învățământ”.

În semn de mulțumire pentru această reușită, Înaltpresfințitul Andrei a acordat Crucea Transilvană inspectorului școlar al județului Cluj, Valentin Cuibus și diplome de aleasă cinstire întregului comitet de conducere a Asociației Părinți pentru Ora de Religie din Cluj-Napoca, în frunte cu președintele filialei, Elena Ivanca. Cu diplome de aleasă cinstire au fost răsplătiți și profesorii de religie, coordonatori ai cercurilor metodice din județul Cluj, pentru implicarea și devotamentul în acțiunile de sprijinire a orei de religie.

Cu ocazia noului început, inspectorul școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus i-a felicitat pe elevi, întrucât Clujul s-a situat pe primul loc în rezultatele obținute la competițiile școlare naționale.

Omul complet este omul credincios

„Omul complet este omul credincios și cu o bună instruire”, le-a transmis părintele Liviu Vidican Manci elevilor seminariști, care au început marți, 15 septembrie 2015, un nou an școlar. În cadrul festivității, care a avut loc de la ora 11:00, în curtea Centrului Eparhial, părintele director le-a spus elevilor că aici, la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, nu sunt pregătiți pentru o meserie anume, ci sunt pregătiți pentru viață.

Ceea ce ne dorim noi ca profesori de la voi este să fiți oameni responsabili și să înțelegeți că ceea ce vă spun profesorii și părinții este pentru ca voi să deveniți mai buni, mai performanți, și când spun acest lucru nu mă refer la a deveni mai competitivi, ci mai buni la suflet, mai înțelegători, mai credincioși și mai iubitori”, a spus părintele Liviu Vidican-Manci.

O școală adaptată permanent la nevoile societății

În anul școlar 2015-2016 la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca vor învăța peste 600 de elevi. Pentru a beneficia de toate condiții prilenice studiului, în această vară instituția a făcut o serie de amenajări și reabilitări, lucrări ce au costat în jur de 400.000 de lei. O noutate pentru acest an este că toate clasele de la ciclul primar au fost completate, existând în prezent toate clasele, de la pregătitoare și până la clasa a IV-a, a precizat pentru Radio Renașterea părintele director Liviu Vidican. Între planurile de viitor ale instituției se numără înființarea unei clase cu limba de studiu germană, a precizat părintele director Liviu Vidican-Manci.

Comentarii Facebook


Știri recente