Deschiderea Anului şcolar la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a participat marți, 15 septembrie 2015, la deschiderea Anului şcolar la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Programul acestui eveniment a început cu imnul arhieresc, urmat de slujba de Te Deum. Apoi, s-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului școlar 2015-2016.

Reprezentanţii autorităţilor județene și locale au prezentat mesajele oficiale cu ocazia deschiderii anului şcolar.

Preasfinția Sa a ţinut un cuvânt de bun venit pentru toți elevii Seminarului, a amintit de bursele lunare acordate de Episcopie elevilor, cât şi de gratuitatea mesei elevilor care au media peste 7,50. A binecuvântat pe profesori şi pe elevi şi i-a îndemnat să fie făclii aprinse care să lumineze celor din întuneric, ca prin educaţia creştină să umple vidul spiritual pe care secularismul zilelor noastre îl aduce în societatea românească.

Părintele Director Constantin Pătrașcu a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântări.

Preasfințitul Părinte Vincenţiu a avut apoi o întâlnire cu membrii corpului didactic în cancelaria profesorală, apoi a cercetat sălile de curs.

În după amiaza zilei de luni, 14 septembrie 2015, Preasfinția Sa a cercetat căminul în care vor fi cazați elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

Comentarii Facebook


Știri recente