Deschiderea Anului școlar la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște

Luni, 16 septembrie 2013, la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, în prezența Înaltpreasfințitului Pãrinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a avut loc ceremonia legată de deschiderea noului an școlar 2013-2014, potrivit arhiepiscopiatargovistei.ro

Sărbătoarea a fost deschisă de slujba Te Deum-ului, a urmat cuvântul de bun venit al P.C. Pr. prof. dr. Mihai Stan, Directorul seminarului, apoi, au fost rostite cuvinte de bun început de către câțiva din oficialii prezenți.

Momentul s-a desfășurat într-un cadru solemn, în Sala de Festivității a școlii, în prezența domnului Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a domnului Prefect, a domnului Primar al Municipiului Târgoviște, a doamnei Inspector General Școlar, a altor oficialități județene și locale, a profesorilor instituției de învățământ teologic, a elevilor și părinților acestora.

La final, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a ținut să evidențieze rolul școlii, în general, în formarea unei educații integrale, fundamentată pe formarea de caractere și infuzarea de valori morale, deschiderea către spațiul culturii și al spiritualității, dar și al seminarului, în special, ca instituție pastoral-misionară și educațională a Bisericii noastre strămoșești, care trebuie să accentueze, atât valorile creștine și românești, cât și solidaritatea și filantropia, componente sociale absolut indispensabile lumii noastre contemporane.

Comentarii Facebook


Știri recente