Depozitul de colportaj Lumini de sărbători

Depozitul de Colportaj „Lumini de sărbători I” din Capitală a fost inaugurat în această după-amiază.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în prezența mai multor ierarhi din Sfântul Sinod.

„E o lucrare necesară pentru că trebuie și alese obiectele bisericești, trebuie să cultivăm și frumusețea și eleganța liturgică. E mai bine să ai mai puține icoane, dar de calitate, decât o mulțime de icoane care nu sunt suficient de bine făcute, nu sunt suficient de ortodoxe și nici suficient de lucrate artistic. De aceea, trebuie și o cultură a selecției icoanelor, obiectelor bisericești pentru că binecuvântarea spune †˜Binecuvintează Doamne pe cei ce iubesc frumusețea Casei Tale†™ care înseamnă și bună cuviință, dar și frumusețe liturgică”, a explicat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cei care au contribuit la amenajarea și dotarea noului depozit de colportaj au primit din partea Patriarhului României distincții și diplome de onoare. Părintele Protosinghel Ioachim Bejenariu, directorul serviciului de colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a primit din partea Preafericirii Sale Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, informează TRINITAS TV.

În cadrul aceluiași eveniment a fost prezentat și Catalogul produselor și ofertei Depozitului de colportaj.

Au participat la inaugurare și consilieri din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, stareți și starețe de la mănăstirile din apropiere, angajații magazinelor de colportaj dar și colaboratori și sprijinitori.

Comentarii Facebook


Știri recente