Departamentul Pro Vita se va extinde în toate eparhiile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

În perioada 10 – 15 iunie 2018 au loc la Mănăstirea Miclăuşeni sesiuni tematice pentru a stabili etapele esențiale în vederea înfiinţării unui departament pro vita în fiecare eparhie din cuprinsul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. 

La aceste sesiuni au fost invitați reprezentanți ai Episcopiei Hușilor, Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

De asemenea, în cadrul întâlnirii sunt analizaţi pașii misionari și strategici în dezvoltarea activității pro viață, informează doxologia.ro.

Departamentul Pro Vita face parte din Sectorul de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor și funcționează din anul 2011, având ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții.

Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copii.

Mai multe informații puteți găsi pe www.provitaiasi.ro.

Foto credit: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…