Denia Prohodului Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnic

La 18 aprilie 2014, în Sfânta și Marea Vineri, în toate bisericile ortodoxe s-a săvârșit Denia Prohodului Domnului. La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, slujba Deniei a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și soborul de preoți și diaconi ai Catedralei, potrivit arhiram.ro.

La sfârșitul Doxologiei, a avut loc tradiționala procesiune în jurul Catedralei Arhiepiscopale care simbolizează ducerea către mormânt a Mântuitorului. Au fost patru opriri și la fiecare oprire a fost rostită o ectenie. După procesiune, toți credincioșii prezenți au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în lăcașul de cult. Apoi, Sfântul Epitaf a fost așezat pe Sfânta Masă cântându-se troparul „Iosif cel cu bun chip…”

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt de învățătură. La Denia Prohodului Domnului oficiată în Catedrala Arhiepiscopală au participat numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente