Denia din Lunea Mare în mănăstirea românească din Ikast, Danemarca

În zilele de 5-7 aprilie Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie se află într-o vizită pastorală în parohiile româneşti din nordul Danemarcei.

Dumincă seară, 5 aprilie 2015, Părintele Episcop Macarie a săvârşit slujba Deniei în mănăstirea românească Sfinţii Cuvioşi Macarie Romanul şi Ioan Iacob de la Neamţ din Ikast, Danemarca, după cum informează www.episcopiascandinavia.se

Ierarhul le-a vorbit celor prezenţi la slujbă despre Fericitul Iosif cel Preafrumos pomenit în Sfânta şi Marea zi de Luni a Sfintelor Pătimiri. „Iosif, -după cum a precizat părintele episcop-, este numit cel preafrumos, întrucât L-a preînchipuit pe Hristos, în toată frumuseţea şi curăţia sa lăuntrică. A fost pizmuit de confraţii săi şi vândut pe arginţi asemenea lui Hristos, a zăcut o vreme într-o groapă asemenea lui Hristos, Care a stat cu trupul în mormânt, însă în cele din urmă Iosif a fost salvat, ajungând mai mare peste tot Egiptul. Mântuitorul Hristos a ieşit biruitor din moarte, hrănind pe oameni cu Trupul Său, din Potirul Vieţii, prefigurat de paharul pus de Iosif în sacul doldora de grâu al mezinului Veniamin (Facerea 44, 12)”.

Preasfinţitul Părinte Macarie a oferit credincioşilor mai multe cărţi de folos duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente