Denia Canonului la Paraclisul Catedralei episcopale din Severin

Câteva zeci de credincioși creștini severineni au luat parte la slujba Deniei Canonului Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită miercuri seara în Paraclisul Catedralei episcopale din municipiu.

După cum a precizat Cătălin Cernătescu, în mijlocul credincioșilor s-a aflat Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a oficiat această ceremonie a pocăinței înconjurat de un sobor de preoți.

Răspunsurile la strană au fost date de cele două grupuri psaltice ale Catedralei, „Sf. M. Mc. Gheorghe” și „Sf. Cuv. Nicodim”.

La finalul Deniei, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre minunata teologie a pocăinței continută de versurile Sf. Andrei Criteanul. Ierarhul a arătat că deși este una dintre cele mai lungi slujbe ale Bisericii, Denia Canonului din săptămâna a cincea a Postului Mare este un fericit prilej de cercetare a sinelui și de convorbire sinceră cu Dumnezeu. În timpul citirii Canonului, creștinul are posibilitatea de a-și cufunda inima și mintea în rugăciune, de a cugeta la relele săvârșite și de a ruga pe Dumnezeu să îl miluiască, în tonul stihului cântat la strană: „Miluiește-mă, Dumnezeule, miluiește-mă!”.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim a invitat credincioșii la celelalte slujbe arhierești ce se vor săvârși în această săptămână: Denia Acatistului Născătoarei de Dumnezeu, de vineri seara, Sfânta Liturghie arhierească de duminică și Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, de duminică seara.

Comentarii Facebook


Știri recente