Demersuri pentru construcția unei biserici ortodoxe la Bonn, Germania

Sâmbătă, 13 septembrie a.c., Consulatul General al României de la Bonn a găzduit o serie de consultări cu privire la redemararea proiectului zidirii unei biserici pentru comunitatea ortodoxă română din Bonn.

La discuții au luat parte, din partea Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Părinte Serafim, Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale și de Nord și PC Sa Pr. Cătălin Preda, noul paroh al comunității ortodoxe române din Bonn. Din partea autorităților statului român, au participat la discuții: D-l Cătălin Țârlea, Ministru Consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, D-l Victor Opaschi, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte și D-l Andrei Ungar, Consilier al Secretariatului de Stat. Gazda discuțiilor a fost Excelența Sa, D-l. Mihai Botorog, Consul General al României la Bonn, potrivit mitropolia-ro.de.

Consultările au sondat opțiunile tehnice care ar putea permite ca proiectul zidirii unei biserici ortodoxe, o dorință mai veche a comunității românești din Bonn, să devină realitate.

Comentarii Facebook


Știri recente