Demararea lucrărilor de construcție a Catedralei Ortodoxe Române din Madrid

Lucrările de construcție a Catedralei Ortodoxe Române din Madrid vor demara oficial vineri, 10 februarie 2012, de la orele 10:00. Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, va săvârși, alături de Preasfințitul Arhiereu-vicar Ignatie și de mai mulți preoți o slujbă de binecuvântare pentru începerea acestui proiect major pentru toți românii din Episcopia Spaniei și Portugaliei.

Este un moment istoric pentru episcopie, ca și pentru Patriarhia Română, fiind vorba de prima catedrală ortodoxă română din Spania. Lucrările de început, executarea pereților mulați, vor fi realizate de firma Cabbsa, care a câștigat licitația pentru această primă etapă, ce are ca termen de finalizare luna aprilie a acestui an. După acea dată, va fi organizată o nouă licitație pentru desemnarea firmei care va continua cu executarea fundației.

După cum spunea Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, urmează doi an deosebit de grei, având în vedere sumele de bani implicate de acest proiect major, astfel că Episcopia Spaniei și Portugaliei a pus la dispoziție două conturi bancare unde credincioșii pot contribui financiar la edificarea catedralei.

Comentarii Facebook


Știri recente