Delegaţie românească la Ierusalim

O delegatie din partea Camerei Deputatilor condusă de dl. Presedinte Valeru Zgonea se află în aceasta perioadă intr-o vizită oficiala in Ţara Sfântă. Cu acest prilej, vineri, 20 februarie 2015, delegatia română a fost primită de Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului si a toată Palestina, la întâlnire participând și Reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri , Părintle arhim. Teofil Anăstăsoaie, precum și Ambasadorul României în Israel, dna. Andreea Păstârnac.

Patriarhul Ierusalimului a apreciat initiativa parlamentarilor romani de a se inchina la Sfintele Locuri ale Crestinismului și de a primi binecuvantare la Sfantul si de Viată purtatorul Mormant al Mântuitorului Iisus Hristos. Preafericirea Sa a prezentat succint situația religioasă și culturală pe care trebuie să o gestioneze Patriarhia Ierusalimului în aceste locuri și i-a îndemnat pe toți ca să înțeleagă cât de important este rolul Bisericii de a aduce pacea si echilibrul în această lume supusă agresiv secularizării.

În cursul aceleiasi zile, delegatia parlamentară a vizitat Asezământul Românesc de la Ierusalim unde au fost primiti de Părintele arhim. Teofil Anăstăsoaie, care le-a prezentat istoricul locului și a vorbit despre misiunea importanta pe care o desfăsoară acest lacas romanesc în Tara Sfântă. A fost rostita o rugaciune de binecuvantare pentru toti cei prezenti.

Din delegația romana au mai făcut parte: dl Gabriel Vlase – vice presedinte al Camerei Deputatilor, dna deputat Alina Gorghiu – liderul Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților, dl deputat Aurel Vainer – reprezentantul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania in Parlamentul Romaniei, dl Cristian Panciu – Scretarul General al Camerei

Deputatilor si dna Adelina Plade – Directorul General al Camerei Deputatilor.

Comentarii Facebook


Știri recente