Delegație românească în vizită la Atena

O delegație a Universității din București din care au făcut parte și reprezentanți ai Facultății de Teologie Ortodoxă au făcut o vizită la Atena. Principalul scop al acestei deplasări l-a constituit vizitarea City Unity College, acolo unde funcționează o extensie a Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

„Am constatat că extensia noastră care este găzduită de un colegiu din Antena ce are mai multe facultăți și departamente în interiorul lui funcționează. În toamnă a fost primul examen de admitere. Marea majoritate a profesorilor ne aparțin, fiind cadre didactice de la București care merg și predau la Atena în sistem modular. Am observat că au o bază materială bună, bibliotecă, cursurile se desfășoară în mod regulat existând și un program liturgic”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Această extensie la Atena a Facultății de Teologie Ortodoxă din București a fost înființată acum 1 an.

„Extensia facultății noastre la Atena s-a creat ca răspuns a unei solicitări venite din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia adresată Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în urmă cu mai bine de doi ani și în care se solicita asistența noastră pentru a crea o astfel de extensie la care să vină tineri greci care doresc să studieze Teologie Pastorală și care în mod necesar să candideze pentru un post de preot în Grecia. Noutatea este că această extensie se află sub patronajul direct al Bisericii Ortodoxe din Grecia”, a mai spus Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu.

Cu acest prilej au fost oferite pentru biblioteca studenților cărți, reviste precum și alte publicații teologice.

Comentarii Facebook


Știri recente