Delegație a Seminarului Teologic din Buzău prezentă la un eveniment caritabil în Polonia

Continuând maratonul european al voluntariatului filantropic, o delegație a Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău, alcătuită din Pr. prof. Cristian Marius Dima, coordonator de proiect, Pr. prof. dr. Nicolae Moraru, membru în echipa de proiect și trei elevi : Liviu Șerban, Bogdan Olteanu și Răzvan Drăgoi, a participat săptămâna trecută la cea de a 22-a Mare Finală patronată de The Great Orchestra Christmas Charity, organizatorul celui mai mare eveniment caritabil din Polonia. Invitați de școală partenera Gimnazjum nr.7 din Olsztyn, alături de alte delegații din Germania, Italia, Slovacia și Turcia – în cadrul reuniunii de proiect multilateral Comenius Living Together, Helping Each Other -, buzoienii s-au făcut părtași la una dintre cele mai importante campanii de strângere de fonduri din Europa, în scopul protejării și salvării de vieți de copii, prin furnizarea de echipament medical pentru spitalele publice.

„Elevii au fost integrați în echipele voluntare ale școlii gazdă, dăruind și primind inimi, la propriu și la figurat, pentru gesturile generoase ale sutelor de polonezi care au contribuit la colecta realizată și de școală gazda. Muzică, demonstrațiile sportive, materialele educative pentru o viață sănătoasă, activitățile fizice organizate, mărinimia vivace, arătată de la mic la mare în școală și pe stradă, au demonstrat înaltele valori civice și morale ale evenimentului, constituindu-se ca pilde de urmat și în comunitățile noastre”, a precizat Pr. Cristian Dima, Consilier educativ, Seminarul Teologic Ortodox Buzău

„A fost o ocazie extraordinară de a cunoaște oameni și orașe care mi-au devenit dragi. M-a impresionat solidaritatea și grijă polonezilor pentru copiii lor, aflați în spitale, precum și bucuria celor care au atras atenția asupra acestora și au strâns bani pentru ei. Familia la care am locuit a dat dovadă de ospitalitate, iar activitățile la care am participat au fost foarte antrenante, în special cele sportive. Abia aștept să-i întâlnesc din nou la noi, la Buzău, în mai”, a mărturisit elevul Liviu Șerban.

Programul întâlnirii a mai cuprins ateliere artistice – elevii buzoieni învățându-și colegii tehnica picturii icoanelor pe sticla -, demonstrații sportive, reuniuni de lucru ale coordonatorilor, vizite culturale în castelul orașului vechi – dominat de personalitatea marelui astronom Nicolaus Copernicus -, la Planetarium, la Malbork, pentru a vedea cel mai mare castel medieval aparținând Ordinului Cavalerilor Teutoni, dar și mereu înnoita capitală, Varșovia.

Activitatea se înscrie în calendarul unui proiect de parteneriat școlar multilateral Comenius, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Acest document nu angajează decât pe autorul său și Comisia nu-și asumă răspunderea pentru felul în care informațiile conținute ar putea fi utilizate.

Comentarii Facebook


Știri recente