Delegație a Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale, în Țara Sfântă

O delegație a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale se află în aceste zile în pelerinaj în Țara Sfântă. Vineri, 31 octombrie, Preasfințitul Marc Nemțeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale, Presfințitul Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei și Preasfințitul Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, au fost primiți de Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Delegația Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale a vizitat sâmbătă, 1 noiembrie 2008, Așezământul Românesc de la Ierusalim, aflat sub păstorirea Arhim. Ieronim Crețu, superiorul Așezămintelor Românești de la Locurile Sfinte.

Înalții ierarhi, aflați în pelerinaj la Locurile Sfinte, au slujit Sfânta Liturghie în noaptea de sâmbătă spre duminică în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, împreună cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Isichios de Kapitoliada și un sobor de preoți și diaconi. Urmând tradiția sfântului locaș construit pe locul unde a fost îngropat pentru trei zile Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Sfânta Liturghie a fost oficiată la miezul nopții. La slujbă a asistat și un grup de pelerini români.

În continuare, ierarhii Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale vor vizita Așezământul Românesc de la Ierihon și obiective religioase din Țara Sfântă, pelerinajul urmând să se încheie miercuri, 5 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente