Delegație a Facultății de Teologie Ortodoxă din București în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi

La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul celor două Americi și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, o delegație a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București formată din Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu (decan), Pr. Prof. Dr. Constantin Preda (prodecan) și Lect. Dr. Ionuț Alexandru Tudorie, a fost prezentă în perioada 23-26 aprilie a.c. în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, a precizat Alexandru Marian Popovici.

Membrii delegației au participat joi, 24 aprilie 2014, la Vecernia din ajunul Praznicului Izvorului Tămăduirii, iar vineri la Sfânta Liturghie săvârșită de către Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae la Catedrala din Chicago, predica zilei fiind rostită de părintele decan Stefan Buchiu. După Sfânta Liturghie a fost oficiată sfințirea apei, care a fost împărțită apoi credincioșilor.

Tot vineri, membrii delegației Facultății de Teologie Ortodoxă din București au acordat un interviu postului de radio „Credința” al Arhiepiscopiei despre scopul vizitei in S.U.A., iar în cadrul unei seri duhovnicești, Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, a susținut în contextul anului omagial euharistic conferința intitulată „Coborârea neîncetată a lui Hristos prin Sfânta Euharistie în Biserică, izvor al unității reînoite a Bisericii și al sfințirii credincioșilor”, la care au participat clerici ai Arhiepiscopiei celor două Americi și numeroși credincioși.

Programul delegației Facultății de Teologie Ortodoxă din București mai include și o vizită la Institutul Teologic „Saint Vladimir” din New York, intre cele două facultăți existând un acord de parteneriat, încheiat în anul 2013. În cadrul vizitei vor avea loc mai multe întâlniri între conducerile celor două facultăți de teologie, în scopul analizării modului în care au fost aplicate prevederile acordului.

Comentarii Facebook


Știri recente