Delegație a Bisericii Evanghelice – Luterane la Patriarhul României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit, astăzi, 1 iulie 2014, la Reședința Patriarhală, vizita consilierului superior bisericesc al Bisericii Evanghelice – Luterane din Bayern, Michael Martin. Acesta a fost însoțit de o delegație din care a făcut parte și Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Discuțiile au vizat unele probleme de ordin pastoral din cele două Biserici și modalități actuale de propovăduire a Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos.

La finalul vizitei, Consilierul superior bisericesc Michael Martin a declarat: „Noi, Biserica Evanghelică Luterană din Bavaria, lucrăm intens cu Mitropolia Ortodoxă a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, și a fost o dorință a noastră ca să cunoaștem la ea acasă, în România, Biserica din care face parte Episcopul Sofian. În România învățăm foarte mult despre spiritualitatea ortodoxă, despre felul cum este ea trăită în mănăstiri și în parohii, iar astăzi am avut deosebita bucurie să putem vorbi cu Preafericirea Sa, Patriarhul Daniel. Am discutat despre problemele pastorale ale Bisericilor noastre, despre cum poate fi Evanghelia în mod viu transmisă credincioșilor, despre felul în care trebuie să activăm în lucrarea noastră pastorală”.

Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul a precizat că Biserica Evanghelică Luterană din Bavaria a ajutat și continuă să ajute Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord și, în acest context, membrii delegației au dorit să cunoască realitățile din țara noastră, întrucât o mare parte dintre ei nu au mai fost în România până în prezent.

Comentarii Facebook


Știri recente