Delegație a Bisericii Evanghelice din Germania în Mitropolia Banatului

Zilele trecute Înaltpresfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a primit, la Reședința Mitropolitană, o delegație a Bisericii Evanghelice din Germania, condusă de Dr. Matthias Hartmann, Rector al Fundației filantropice Diakonia din Neuendettelsau.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme de interes comun la nivel european, precum și despre prezența migranților și provocarile ridicate, însă și modalitatea de asistență acordată vârstnicilor și copiilor aflați în situația de a abandona școala. Deși Timișoara a fost în centrul preocupărilor, totuși nu au fost uitate nici comunitățile rurale din eparhia Timișoarei, care se confruntă tot mai des cu fenomenul îmbătrânirii populației. S-a luat în vedere necesitatea unei asistențe socio-medicale la domiciliu, acolo unde se poate și mai puțin deplasarea lor către unități medicale specializate. S-a ajuns la concluzia că unitățile medicale ambulatorii pot fi soluția pentru parohiile aflate la distanțe mari față de orașele care dispun de instituții medicale. Totodată, pe agenda discuțiilor purtate cu prilejul acestei întâlniri, a fost și un proiect educațional, ce include organizarea unor conferințe internaționale pe teme teologice atât la Timișoara, cât și în Neuendettelsau”, a subliniat Răzvan Fibișan de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Agenda de lucru a delegației a inclus deplasarea la Așezământul pentru persoane vârstnice „Sfântul Ierarh Nicolaede la Checea, precum și la noul Complex de servicii din Checea, ce va avea și o componentă socio-medicală. Aici, delegația, condusă de Părintele Cristian Pavel, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost întâmpinată de Părintele Gheorghe Cucu, parohul bisericii din localitate, care a făcut o scurtă prezentare a așezământului.

Fundația Diakonia din Neuendettelsau deține 30 de școli, în care frecventează peste 4100 de elevi și peste 200 de așezăminte sociale, unde sunt îngrijiți aproximativ 80000 de persoane. Totodată, sprijină patru spitale și două centre de îngrijire medicală. În prezent, la această fundație din Bavaria 7000 de bărbați și femei și-au găsit locuri sigure de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente