Delegați din 35 de țări discută la Palatul Patriarhiei despre misiunea capelanului militar

Delegați din 35 de țări discută despre misiunea capelanului militar într-un eveniment anual care are loc pentru prima dată în România, la Palatul Patriarhiei.

Conferința Militară a Capelanilor Șefi din țările membre NATO și ale Parteneriatului pentru Pace – ediția 34 – a început cu rugăciuni la Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

Marți, în prima zi a lucrărilor conferinței, Patriarhul României a transmis un mesaj de binecuvântare prin Episcopul vicar Varlaam Ploieșteanul.

„Hristos nu ne‑a lăsat o învățătură cu privire la război, ci dimpotrivă, atât El, cât și sfinții Săi ucenici și apostoli ne dau nenumărate îndemnuri de a trăi unii cu alții în pace. Creștinismul este religia iubirii, singura stare normală a vieții trăite după voia lui Dumnezeu și a păcii, aducătoare de bucurie sfântă”, a subliniat Patriarhul Daniel.

Organizatorii i‑au oferit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel emblema de onoare și medalia reprezentativă a conferinței și emblema de onoare din partea Comandamentului European al Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii (USEUCOM).

În continuare, s-a adresat participanților Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, alte oficialități și reprezentanți ai unor culte religioase din țara noastră.

Au urmat prelegerile „Un secol și jumătate de asistență religioasă în Armata Română”, susținută de Cristina Brăgea, cercetător științific la Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, și „Religia ca dimensiune a securității naționale. Coordonate istorice și dimensiuni actuale”, susținută de dr. Șerban Liviu Pavelescu, cercetător științific la aceeași instituție.

Lucrările conferinței continuă miercuri, iar joi vor avea loc vizite ale participanților la diverse obiective turistice, printre care Mănăstirea prahoveană Ghighiu.

Conferința militară a Capelanilor Șefi din țările membre NATO și ale Parteneriatului pentru Pace este organizată de Secţia asistenţă religioasă din cadrul MApN împreună cu Comandamentul European al Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii (USEUCOM).

Pentru mai multe imagini de la eveniment accesează Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Emanuela Ene

Comentarii Facebook


Știri recente