Defibrilator amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan din Iaşi

Arhiepiscopia Iaşilor, prin Departamentul S.S.M./P.S.I.-S.U., a anunţat marţi că a achiziționat un defibrilator cardiac pe care l-a amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan, pe tabloul de informare turistică situat în faţa Catedralei.

Aparatul electronic folosit în tratamentul fibrilației atriale sau ventriculare este extrem de util în cazul unor urgențe, până la sosirea unui echipaj medical specializat, având instrucțiuni simple de folosire în cazul acordării primului ajutor. El a fost livrat şi instalat de o societate comercială din Cluj specializată în aparatura medicală de urgență.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi (ISUJ Iaşi) se va ocupa zilele acestea de instruirea unor persoane care asigură permanenţa în cadrul Ansamblului Mitropolitan pentru ca defibrilatorul să fie folosit corespunzător în cazul necesităţii acordării primului ajutor”.

„Până în momentul de faţă nu au fost incidente în zonă care să determine această achiziţie, acţiunea având un scop preventiv”, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Iaşilor.

În ultimii ani, în Iași au fost achiziționate mai multe astfel de aparate şi montate în zonele aglomerate din oraș pentru a putea fi utilizate în cazul unor urgențe. Ele sunt amplasate în Piaţa Unirii, în Parcul Copou, dar şi în pridvorul Bisericii „Sfântul Nectarie” din cartierul ieşean Alexandru cel Bun, acesta din urmă fiind achiziţionat cu sprijinul credincioşilor din parohie, a mai precizat instituţia.

Foto credit: Doxologia

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente