Declarația episcopilor ortodocși din Germania cu privire la războiul din Ucraina

Ierarhii Ortodocși din Germania s-au întâlnit sâmbătă, la sediul Eparhiei Ortodoxe Sârbe de Düsseldorf, la cea de a 24-a sesiune a Conferinței Episcopilor Ortodocși din Germania (OBKD).

Din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord au participat Mitropolitul Serafim Joantă și Episcopul vicar Sofian Brașoveanul.

La finalul întâlnirii ierarhii prezenți au emis următoarea declarație:

Düsseldorf 12 martie 2022

„Caută pacea și o urmează pe ea” (Psalmul 33 <34>, 15/ Biblia românească, Ps. 33,13, n.tr.)

Războiul nu poate și nu trebuie să fie un mijloc de atingere a scopurilor politice!

În calitate de episcopi ortodocși în Germania, condamnăm invazia și războiul ilegal din Ucraina și chemăm la pace și înțelegere.

Susținem inițiativa episcopilor din Ucraina și a episcopilor ruși din Germania în apelul lor la rugăciune și ajutorul activ pentru oamenii din Ucraina și pentru refugiați.

Rugăm pe toți credincioșii ortodocși din Germania să susțină unitatea comunităților noastre bisericești și a eparhiilor din Germania.

Mulțumim tuturor inițiativelor private și agențiilor guvernamentale care îi ajută pe ucrainenii aflați în nevoie și pe refugiați.

Pace tuturor!

Totodată, Episcopii ortodocși din Germania îi îndeamnă pe credincioșii comunităților pe care le păstoresc să susțină eforturile de ajutorare a refugiaților ucraineni și să se roage pentru pace și pentru cei afectați.

Următoarea sesiune a Conferinței Episcopilor Ortodocși din Germania va avea loc pe 1 octombrie 2022.

Comentarii Facebook


Știri recente