Decanul FJSC București, recomandări privind comunicarea Bisericii cu presa: Să fii activ și să arăți lucrurile bune!

Tot secretul comunicării stă în următoarele lucruri: „să fii activ și să arăți lucrurile bune, să fii activ și să pregătești situațiile de criză”, a spus Prof. Univ. Dr. Mihai Coman ca răspuns la rugămintea de a oferi câteva sfaturi preoților în relația cu presa.

Decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, a Universității din București, a fost invitat la o emisiune a Radio Dobrogea în contextul „Taberei de jurnalism de la Dervent”.

Renumitul profesor de jurnalism a discutat cu Pr. Eugen Tănăsescu despre o anume „prăpastie” între „lumea jurnaliștilor și lumea preoților, teologilor”.

Micșorarea acestei prăpăstii este scopul principal al taberei la care participă atât studenți de la masterul de Comunicare și comuniune al Facultății de Teologie din București, cât și studenți de la Jurnalism și Științe ale Comunicării, a explicat profesorul, care este și inițiatorul proiectului aflat la a doua ediție.

Prof. Mihai Coman a subliniat că este foarte importantă o comunicare activă și o relație constantă cu presa. El a vorbit și despre situațiile de criză care trebuie prevenite.

„Pot să fiu IBM, pot să fiu Pentagonul, sau pot să fiu o Eparhie de undeva, oricine. Trebuie să mă gândesc că e oricând posibilă o campanie de denigrare și trebuie să mă pregătesc cu niște strategii de comunicare”.

„Dar dacă eu le-am pregătit și am încrederea jurnaliștilor sigur că nu va fi la fel de puternică (…) Acolo unde este o punte de comunicare este și o punte de încredere. Altfel nu se poate”, a adăugat decanul Facultății de Jurnalism.

Foto: captură video Radio Dobrogea

Comentarii Facebook


Știri recente