De ziua numelui, Arhiepiscopul Ioachim a sfinţit pictura Paraclisului din Iţeşti

Arhiepiscopul Ioachim a sfinţit luni, în ziua de sărbătorire a ocrotitorului său spiritual, pictura Paraclisului „Izvorul Tămăduirii” din Iţeşti.

Paraclisul aparţine Schitului „Sfinții Ioachim și Ana” de la Itești, Metoc chiriarhal, care şi-a sărbătorit hramul, informează Eparhia Romanului şi Bacăului.

În cuvântul său rostit după slujba de sfinţire, ierarhul a apreciat eforturile depuse în ultimii şase ani de obştea monahală de la Iţeşti pentru finalizarea lucrărilor de pictură.

Potrivit Înaltpreasfinţiei Sale, pe viitor la Iţeşti se vor desfăşura „activități social-caritabile și cultural-catehetice”.

După slujba de sfinţire, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a oficiat Sfânta Liturghie.

Printre slujitori s-a aflat și Părintele Protosinghel Onufrie de la Mănăstirea bucureşteană Radu Vodă care a oferit un fragment din moaștele Sfântului Nectarie, aduse din Grecia de la Mănăstirea „Sfânta Treime” din insula Eghina.

Arhiepiscopul Ioachim a menţionat că sfintele moaşte vor fi aşezate temporar în Paraclisul sfinţit până la momentul când va fi consacrată Catedrala din Bacău.

Tot luni a avut loc şi şedinţa extraordinară a membrilor Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În timpul întâlnirii a fost ales un nou membru, urmare a vacantării unui loc.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…