De Sf. Dionisie Erhan, Catedrala Sf. Spiridon din București le-a dăruit basarabenilor un CD cu acatistul lui

Sfântul Ierarh Dionisie Erhan, care a fost Episcopul Cetății Albe-Ismail între 1932 și 1940, a fost cinstit joi în Episcopia Basarabiei de Sud. Cu această ocazie, Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon – Nou” din București le-a trimis în dar credincioșilor din eparhie un CD cu acatistul sfântului.

În toate protopopiatele Basarabiei de Sud au fost oficiate joi slujbe în cinstea Sf. Ier. Dionisie Erhan. La Mănăstirea „Eroii Neamului” de la Țiganca, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Vasile Burduja, Protopop de Cantemir. A fost oficiată Sfânta Liturghie și în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Protopopiatul Căușeni.

La Mănăstirea Sfânta Treime de lângă Cahul a fost pusă spre închinare racla cu un fragment din moaștele sfântului. După Sfânta Liturghie, a fost lansat CD-ul cu Acatistul Sfântului Ierarh Dionisie, apărut la inițiativa Părintelui Episcop Veniamin și cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel.

Acesta este un dar al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Spiridon – Nou” din București, Paraclis Patriarhal, pentru credincioșii din Basarabia. Acatistul sfântului este interpretat de protopsaltul Vlad-Iulian Roșu, diacon la catedrala bucureșteană.

Moaștele întregi ale Sfântului Ierarh Dionisie, descoperite în Anul Centenar al Marii Uniri, 2018, se păstrează la Mănăstirea Suruceni. Inițiativa canonizării a aparținut Preasfințitului Părinte Episcop Veniamin și a fost aprobată de Sfântul Sinod la 25 octombrie 2018. În același an se împlineau și 100 ani de la alegerea sfântului ca arhiereu.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente