De sărbătoarea Sfintei Parascheva, Arhiepiscopul Buzăului a sfințit noul sediu al Protoieriei Focșani I

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a oficiat joi Sfânta Liturghie la Catedrala Unirii din Focșani și a sfințit noul sediu al Protoieriei Focșani I.

În cadrul liturghiei, Arhiepiscopul Buzăului a vorbit despre viața plină de smerenie a Sfintei Cuvioase Parascheva, despre descoperirea moaștelor ei și aducerea lor la Iași în urmă cu 380 de ani.

A fost oficiată slujba de pomenire pentru ctitorii trecuți la cele veșnice. Corul Psaltic Misionar „Sfântului Roman Melodul” al Eparhiei a dat răspunsurile la strană.

După liturghie, arhiepiscopul a sfințit noul sediu al Protoieriei Focșani I. Au participat consilieri eparhiali, protopopi, clerici, oficialități locale și sprijinitorii proiectului.

Ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați și i-a oferit Protopopului Aurel Boțan Diploma de vrednicie „Episcopul Chesarie”. Petrișor Horeică, reprezentantul firmei care realizat lucrările de construcție, a primit Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.

Noul sediu al Protoieriei Focșani I îl înlocuiește pe cel inițial, care a fost demolat în urma unei expertize de specialitate. Clădirea nouă păstrează proporțiile vechiului sediu.

Proiectul de reconstruire a fost coordonat de Părintele Protopop Aurel Boțan. La el au contribuit Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Consiliul Local Focșani, Secretariatul de Stat pentru Culte, parohiile și mănăstirile din protopopiat.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente