De sărbătoarea Sf. Iosif, orfan de tată, Mitropolitul Ioan îndeamnă la sprijinirea mamelor singure

„Să nu le ocoliți pe mamele singure”, a fost îndemnul transmis de Mitropolitul Ioan la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul spiritual al Timișoarei și al Catedralei Mitropolitane din oraș.

„Întindeți-le o mână de ajutor dacă este cu putință, pentru că s-ar putea ca acestea, în suferința și necazul lor, să crească sfinți, la fel cum a făcut mama Sfântului Iosif”, a spus IPS Ioan, potrivit publicației locale Glasul Cetății.

Mii de credincioși s-au adunat miercuri la Catedrala orașului de pe Bega pentru a-l cinsti pe Sfântul Iosif cel Nou, notează Mitropolia Banatului.

©Glasul Cetății

Sărbătoarea a început de marți seară cu tradiționala procesiune. Moaștele Sfântului au fost purtate pe străzile Timișoarei în sunet de cântări religioase și însoțite de făclii aprinse.

©Glasul Cetății

Miercuri dimineață, au oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu Mitropolitul Ioan: Arhiepiscopul Timotei al Aradului, Episcopul Siluan al Ungariei, Episcopii vicari Paisie Lugojanul și Emilian Crișanul.

Sfântul Iosif cel Nou a trecut la Domnul în anul 1656, iar în 1950, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea sa şi relocarea moaştelor sale din biserica mănăstirii Partoş în Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timişoara.

©Glasul Cetății

După 300 de ani de la mutarea sa la Domnul, în 6-7 octombrie 1956, la Timișoara, a avut loc proclamarea solemnă a canonizării, anul acesta împlinindu-se 65 de ani de la eveniment.

Foto credit: Glasul Cetății

Comentarii Facebook


Știri recente