De nouă ore curg râuri de oameni, aici, la Seattle: Pelerinaj în SUA la moaștele Sf. Nicolae și Constantin Brâncoveanu

Preotul Emil Nedelea Cărămizaru, parohul bisericii „Sfântul Gheorghe” – Nou din capitală, se află, din 26 septembrie, într-un pelerinaj în SUA cu cinstitele moaște ale Sfântului Constantin Brâncoveanu și ale Sfântului Ierarh Nicolae.

Miercuri, oamenii din Seattle și din împrejurimi s-au putut închina la cinstitele moaște la Biserica românească consacrată Sfinților Ioachim și Ana.

Părintele Emil a remarcat afluxul mare de credincioși veniți la Seattle, dar și în celelalte lăcașe de cult pe unde au fost duse cinstitele moaște.

„De nouă ore, curg râuri de oameni, aici la Seattle, ca să cinstească mâna Sfântului Ierarh Nicolae și moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu”, a notat Preotul Emil Nedelea Cărămizaru, într-o postare pe platforma Facebook.

„M-a impresionat foarte mult faptul că sunt foarte mulți americani convertiți la ortodoxie, care au fost primii la întâmpinarea și cinstirea sfintelor odoare”.

Până acum, pelerinajul s-a desfășurat în parohii ortodoxe din trei state: Ilinois, Whasington și California.

„Toate sunt rânduite pentru întărirea în credința drept-slăvitoare a credincioșilor ortodocși de pe meleagurile americane, pentru unitatea și păstrarea identității naționale românești a celor ce locuiesc aici”, a spus Preotul Emil Cărărmizaru oamenilor veniți să se închine la cinstitele moaște.

Pelerinajul din SUA se încheie sâmbătă, la Parohia Înălțarea Domnului, Hayward, California.

Foto credit: Emil Nedelea Cărămizaru

Comentarii Facebook


Știri recente