De multe ori Domnul Hristos ni Se arată sub chipul străinului şi al călătorului – Episcopul Macarie

„Celor doi ucenici Domnul li S-a arătat în drum spre Emaus sub chipul străinului călător. De multe ori şi nouă ni se arată Domnul sub chipul străinului şi al călătorului, al pribeagului şi nu Îl recunoaştem”, a spus Episcopul Macarie în a treia zi de Paşti.

„Ar trebui să Îl recunoaştem pe aproapele nostru călător şi priveag, fiindcă sub chipul acestuia este întotdeauna Mântuitorul Hristos Cel răstignit şi înviat”, a explicat Episcopul Europei de Nord la Centrul Episcopal din Stockholm, unde a oficiat Sfânta Liturghie.

Aprofundând textul biblic al sărbătorii, Părintele Episcop a subliniat că Hristos euharistic este neîncetat cu noi la Cina din Emaus la fiecare dumnezeiască liturghie.

„Inima noastră arde întotdeauna când suntem cu Hristos la liturghie şi în liturghia de după liturghie când ne adăpăm din dumnezeiasca scriptură, fiindcă Scriptura este acea scânteie care aprinde focul mocnit al inimilor noastre”.

În a treia zi a Sfintelor Paşti, Episcopul Macarie a înălţat şi rugăciuni către Dumnezeu pentru cei afectaţi, respectiv, infectaţi cu noul coronavirus.

Foto credit: captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente