De la voi, tinerii, se cere foarte multă vitejie – Episcopul Damaschin la Tabăra de la Putna

„De la voi, tinerii, se cere foarte multă vitejie”, le-a spus Episcopul Damaschin Dorneanul participanților la tabăra ce a avut loc în perioada 17-19 iulie 2018 la Putna.

„Să fiți viteji înspre lucrurile bune, să fiți viteji, de pildă, în lupta pe care s-ar cuveni să o duceți împotriva a tot ce e rău, a tot ce e minciună, a tot ce e nedreptate”, i-a îndemnat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Potrivit Doxologia, Preasfinția Sa a rostit aceste îndemnuri marți, în deschiderea taberei, după ce a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Parohiei Putna.

Ierarhul le-a recomandat tinerilor să se ferească de fapte rele și să-și găsească țelul în viață:

„Nu intrați și voi în șuvoiul acesta care a cuprins pe mulți dintre cei care au mai mulți ani ca voi, al nedreptății, al imposturii, al fățărniciei. Păstrați-vă cât mai puteți puritatea aceasta care se citește pe chipul vostru și fiți viteji, fiți dârji. Găsiți-vă țelul și urmați-l până la capăt. Să nu vă poticnească nimic în împlinirea acestui țel”.

Episcopul Damaschin le-a spus părinților că ei nu trebuie să devină „piedici, în bariere, în obstacole, în calea fiilor sau a fiicelor”:

„Lăsați-i să-și urmezi visul! Lăsați-i să fie încrezători, lăsați-i să fie viteji, cu sufletele tinere și bucuroase!”.

Tabăra „Tineretul creștin-ortodox de la Putna”

Participanții la Tabăra de vară „Tineretul creștin-ortodox de la Putna” au fost 110 elevi de pe cuprinsul Protopopiatului Rădăuți, cu vârste de 13 şi 14 ani, însoţiţi de preoţii lor parohi şi de profesorii de religie. Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Parohiei Putna, a Protopopiatului Rădăuţi, a Mănăstirii Putna şi a Şcolii Gimnaziale Putna.

În cadrul celor trei zile, tinerii au mers în vizită la Mănăstirile Putna și Sihăstria Putnei. Programul a inclus activităţi în aer liber, drumeții, sport, jocuri, vizite la obiective culturale, ateliere de discuţie, vizionări de filme istorice.

Una dintre temele propuse spre dezbatere a fost sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…