De la „Micii creștini” la „Școala de Duminică”, în Parohia Moara Săracă din Protopopiatul Ilfov Nord

Programul pilot Micii creștini al Parohiei Moara Săracă din Protopopiatul Ilfov Nord s-a încheiat în 14 februarie 2016. Între 30 și 50 de copii cu vârste între 5 și 17 ani au participat, în fiecare duminică, timp de 6 săptămâni, la activități de confecționare de obiecte specifice sărbătorii Nașterii Domnului, modelaj, colaj, pictură icoane pe sticlă, mărțișoare, după cum ne-a precizat Pr. Cornel Enache.

De asemenea, au luat parte la cursuri de dezvoltare personală cu un psiholog. La fiecare sesiune, au primit câte o gustare caldă, iar la final câte un cadou surpriză. Înainte de începerea activităților, tinerii au luat parte la Sfânta Liturghie, s-au spovedit și s-au împărtășit.

Proiectul Micii Creștini a urmărit familiarizarea copiilor și părinților lor cu viața bisericii, crearea unui cadru de socializare creștină, precum și spovedirea și împărtășirea lor mai deasă.

În baza rezultatelor obținute, parohia ilfoveană va demara, de săptămâna viitoare, un proiect mai amplu, intitulat Școala de duminică la Moara Vlăsiei.

Activitățile vor include cateheze, pictură, modelaj lut și quilling, cursuri de dezvoltare emoțională și limba engleză, precum și ajutor în efectuarea temelor.

Comentarii Facebook


Știri recente