De Intrarea în biserică a Maicii Domnului, început bun pentru un nou lăcaș de cult în Basarabia de Sud

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a oficiat, sâmbătă, slujba de sfințire a pietrei de temelie pentru o nouă biserică, în satul Feștelița din Republica Moldova.

Credincioșii din Episcopia Basarabiei de Sud sărbătoresc în data de 4 decembrie Praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, conform calendarului iulian nerevizuit.

„Această sărbătoare ne aduce aminte de faptul că trebuie să ne pregătim și noi de întâlnirea cu Dumnezeu. Așa cum Fecioara Maria, pentru a primi pe Domnul Hristos ca să se nască din ea, s-a pregătit mai întâi prin multă rugăciune, post, priveghere și cu multă ascultare și smerenie a răspuns: Iată roaba Domnului! Fie mie după cuvântul Tău și noi trebuie să ne pregătim pentru a primi pe Pruncul Hristos”, a spus PS Veniamin la Feștelița.

Totodată, ierarhul le-a amintit credincioșilor că „trebuie să petrecem vremea postului cu smerenie, cu credință, cu dragoste, făcând fapte bune și mai ales împletind postul cu rugăciunea. Dumnezeu primește rugăciunea oamenilor smeriți și a oamenilor care Îl caută cu adevărat pe El”.

Tot în această zi, a fost oficiată și sfințirea paraclisului provizoriu închinat Sfântului Mare Mucenic Mina.

Parohia ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou” din Feștelița, raionul Ștefan Vodă, a fost înființată în anul 2020 la inițiativa unor localnici, iar demersurile pentru construirea noului lăcaș de cult au început în martie 2021.

Foto: Episcopia Basarabiei de Sud

Urmăreşte-ne pe Twitter:@agentiabasilica

 

Comentarii Facebook


Știri recente